Legislatie

Cresterea din ce in ce mai accentuata a gradului de poluare pe care deseurile  de echipamente electrice si electronice, printre care si cartusele de imprimanta, o provoaca asupra mediului inconjurator, a devenit o problema importanta in ultimii ani.

Guvernul Romaniei a adoptat Hotararea de Guvern Nr. 1037 din 13 octombrie 2010 care are ca obiectiv prevenirea producerii de deseuri de echipamente electrice si electronice, precum si refolosirea, reciclarea si alte forme de valorificare a acestora, astfel incat sa se reduca volumul de deseuri eliminate.

La aceasta actiune trebuie sa participe toti operatorii (persoane fizice si juridice) implicati in ciclul de viata al echipamentelor electrice si electronice: producatori, importatori, distribuitori, consumatori precum si operatorii economici care sunt direct implicati in tratarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.

  • ANPM.ro
  • MMEDIU.ro
  • Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 78/2000 privind regimul deseurilor aprobata,completata si/sau modificata prin Legea 426/2001 , OU 61/2006 si respectiv Legea 27/2007
  • Hotararea de Guvern Nr.448 din 19 mai 2005